Hurtownia miesa z dziczyzny

Na terenie Polski funkcjonuje ogromna ilość hurtowni mięsa zajmujących się produkcją i sprzedażą tradycyjnych wyrobów mięsnych. Hurtownie mięsa dysponują pojazdami wyposażonymi w chłodnie, co pozwala dostarczanie świeżego towaru w dowolne miejsce kraju. Mięso to swoistymi słowy odpowiednie do jedzenia zwierzęce mięśnie szkieletowe wraz z dochodzącymi do nich tkankami oraz niektóre narządy wewnętrzne. Powszechnie mianem mięsa szacuje się zazwyczaj martwe ciała przedstawicieli rozmaitych gatunków ssaków i ptaków ubitych w projektach konsumpcyjnych, będących efektem chowu lub polowania w tle naturalnym.

Mięso rzadko bywa jedzone na surowo, czyli bezpośrednio po uśmierceniu zwierzęcia, a najczęściej jest wytwarzane termicznie: gotowane, smażone, pieczone lub duszone. Hurtownie mięsa oferują dużą gamę wyrobów produkowanych głównie z mięsa wieprzowego, wołowego oraz drobiu. Specjaliści od żywienia dokonali rozróżnienia mięsa na białe oraz czerwone, jednak podział ten dość nie jest powiązany z kolorem, tylko wiąże się do stężenia mioglobiny we włóknach mięśniowych. Mięso białe to kurczak, indyk, królik, cielęcina oraz struś, z kolei mięso czerwone stanowi wołowina, wieprzowina, konina, baranina, dziczyzna, kozina, kaczka i gęsina.

http://cz.healthymode.eu/revitalum-mind-plus-lek-na-zlepseni-pameti-a-koncentrace/Revitalum Mind Plus. Lék na zlepšení paměti a koncentrace

Świadczone przez hurtownie mięsa produkty pochodzenia zwierzęcego z białego mięsa zawiera mniej tłuszczu, czyli jednocześnie mniej cholesterolu, którego nadmiar w ludzkim organizmie powoduje miażdżycę, chorobę niedokrwienną serca bądź nawet zawał. Mięso jest rzeczywiście najlepszym źródłem pełnowartościowego białka i ma wszelkie konieczne dla organizmu aminokwasy egzogenne. Wyroby odzwierzęce powstające z hurtowni ciała są również niezastąpionym źródłem żelaza w naturalnej diecie, które jest daleko lepiej przyswajalne niż jakiekolwiek żelazo pochodzenia roślinnego.